ChefMe
5 tips til bryllupsplanlægningen
27. november 2023 14:25

5 tips til bryllupsplanlægningen

1. Invitationer & save-the-date

En invitation skal være flot og indbydende. Men den skal også være konkret og nem at læse. Invitationen skal både få dine gæster til at glæde sig, samtidig med, at de ved helt præcist hvad der forventes af dem i forhold til eventuel dresscode mm. 

Du kan overveje at sende en save-the-date ud i god tid, inden I har alle detaljerne på plads, så er datoen reserveret i dine gæsters kalender og så mange som muligt at jeres gæster vil have mulighed for at deltage. 

2. Planlæg efter årstiden

Få årstiden til at arbejde for dig, som en del af værtskabet. Planlægningen falder nemmere på plads med et tema. Derudover er det billigere og lækrere, at lave en menu når den baseres på sæsonens råvarer. Det sørger mange af ChefMes kokke for at udnytte så du får den mest friske og bæredygtige middag. Udnyt, for eksempel, vinteren til at lave en hyggelig borddækning med levende lys, foråret til at servere hvide friske asparges eller sommeren med nye jordbær og champagne til receptionen.

 

3. Bordplanen

Uh det kan være en hård nød at knække at få sat de rigtige mennesker sammen så alle borde spiller, og alle hygger sig. Læg overvejelser i hvordan gæsterne skal sidde. Dette er afgørende for det sociale samvær til brylluppet. Langbordet og hesteskoen understøtter to og to samtaler, da man oftest kun kan tale med sin sidemand. Runde borde åbner for muligheden for flere samtaler hen over bordet

4. Tidsplan

Som tommelfingerregel anbefaler vi, at der ikke går længere end 30-45 minutter mellem retterne, da det giver det bedste flow. Vores dygtige kokke er helt vant til at serverer til bryllupper og hvordan I får det bedste flow i Jeres middag. 

Det kan virke banalt, men ALT under brylluppet SKAL koordineres med køkkenet. Det er fint hvis Onkel Ole vil holde en tale på en halv time, men bed din toastmasker om at forberede køkkenet, så hovedretten ikke bliver kold eller isen til desserten smelter.

 

5. Nyd det

Udnyt muligheden for at få hjælp til planlægningen, så I kan nyde dagen, aftenen og natten. Alle får en bedre oplevelse, hvis brudeparret er glade. I vil huske Jeres bryllup for evigt, så sørg for at nyde det.



Ofte stillede spørgsmål

Har du andre spørgsmål? Læs mere under Hjælp
Hvad hvis jeg ikke har planlagt eventet endnu?
Vi anbefaler at sende en anmodning, så du kan sikre dig, at kokken er tilgængelig på den valgte dato.
Efter bekræftelse vil du stadig kunne:
Ændre i menuen og antal serveringer
Ændre i antallet af gæster, allergier og børnemenuer
Skrive til kokken for at tale om menuen og middagen
Hvornår skal jeg senest booke en kok?
Vi anbefaler, at du tidligst muligt reserverer din dato ved at sende en anmodning til kokken, især for weekender og i perioder med højtider eller fejringer.
Skal du bruge en kok med kort varsel, eller er kokken ikke ledig på din valgte dato, så fortvivl ikke! Vores kundeservice sidder klar til at assistere med at finde en kok. Ring til os på 93 40 40 10 eller skriv til os på [email protected]
Hvad sker der, når jeg sender en anmodning til kokken?
Når du sender en anmodning til en kok, opretter du samtidig en profil, så du vil blive adviseret, når kokken har sendt et svar på anmodningen. Du vil få adgang til en beskedtråd, hvor du til hver en tid kan skrive til kokken og aftale nærmere.
Kan jeg ændre på kokkens menu?
Du kan vælge at tage udgangspunkt i en af kokkenes menuer eller få skræddersyet en menu lige til dine smagsløg.
Er du mere til fisk end kød? Eller foretrækker du kage frem for is til dessert? Send en anmodning til kokken og del dine ønsker, så I kan sammensætte en menu, der passer til dig og dit selskab. Kokken har derudover også mulighed for at lave alternative menuer baseret på allergier samt børnemenuer.
Medbringer kokken alt, hvad der skal bruges?
Du vil kunne se længere oppe på siden, hvad kokken har af krav til dit køkken, samt hvad kokken har mulighed for at medbringe. Er du i tvivl, kan du spørge kokken, når du har sendt en anmodning.
Hvad skal jeg selv stå for, når jeg booker en kok?
Kokken står får både indkøb, madlavning, servering og oprydning i køkkenet. Derfor skal du blot stå for at dække bord, drikkevarer (medmindre du har tilkøb vinmenu eller lign.) og nyde tiden med dine gæster om bordet.