ChefMe
Opskrift: Lemon curd fastelavnsbolle med marengs
5. februar 2024 13:42

Opskrift: Lemon curd fastelavnsbolle med marengs

Opskrift: Fastelavnsboller med lemon curd, toppet med marengs 

Her kommer en opskrift fra Aykut, som er en af vores ChefMe kokke. Han har kreeret en fastelavnsbolle som vil gå rent hjem

Fastelavnsboller 
- 25g gær
- 1,5 dl sødmælk
- 2 æg
- 100g blødt smør
- 400g mel
- 50g sukker
- 1/2 tsk salt
- Valgfrit: 1 tsk kardemomme og vaniljesukker
- 1 æg til pensling

Lemon curd
- 1 spsk fintrevet citronskal (ca. 1 citron)
- 4 æggeblommer
- 1 dl citronsaft (ca. 1-2 citroner)
- 1 dl sukker
- 85 g smør

Italiensk marengs
- 120 ml vand
- 300g sukker
- 120g pasteuriserede æggehvider

Step 1
Smuldr gær og opløs i let opvarmet mælk (omkring 35-37 grader). Pisk æggene i og det bløde smør.

Step 2
Kom dejen i en røremaskine eller fortsæt i hånden. Tilføj mel, salt og sukker (evt. også de valgfri elementer) i gærmassen og ælt i ca. 10 min. Dejen skal være smidig og blød, den sætter sig, når den hæver. Lad dejen hæve i en skål et lunt sted med et rent, fugtigt viskestykke i mindst 1 time.

Step 3
Lav lemon curd, men dejen hæver. Pisk æggeblommerne i en gryde med citronsaft, citronskal og sukker, og varm op ved medium varme, men du pisker. Fortsæt med at piske indtil blandingen får konsistens og lys farve som en bearnaise (ca. 5-10 minutter). Tag gryden fra varmen og tilsæt det smeltede smør, mens du pisker. Lad curden køle ned og sæt i køleskabet.

Step 4
Tag dejen ud på et meldrysset bord og form 24 små boller. Sæt fastelavnsbollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve igen under viskestykke på køkkenbordet, i ca. 1 time eller til de er hævet til næsten dobbelt størrelse.

Step 5
Pisk æggehviderne i en røremaskine eller med en elpisker indtil de bliver stive nok til at kunne stå selv. Varm sukker og vand i en gryde ved lav varme, indtil sukkeret er smeltet. Skru op for varmen og lad blandingen nå 116 grader. Tag gryden af varmen og hæld sukkersiruppen i de stiftpiskede æggehvider lidt af gangen imens der piskes videre. Fortsæt til alt siruppen er pisket ud i æggehviderne. Lad marengsen køle ned og kom i køleskabet.

Step 6
Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 18 minutter. Lad fastelavnsbollerne køle ned på en rist.

Step 5
Kom lemon curd og marengs i hver deres sprøjtepose, frysepose eller lign. og klip et trekantet snit i posen. Anret bollerne ved at skære dem over, fylde med lemon curd og komme toppen på. Dekorer toppen med italiensk marengs og brug en gasbrænder til at give marengsen lidt kulør. Pas på du ikke kommer for tæt på og kør kun flammen kort forbi, da marengsen meget let brænder på.

God fornøjelse 👨🏻‍🍳

Ofte stillede spørgsmål

Har du andre spørgsmål? Læs mere under Hjælp
Hvad hvis jeg ikke har planlagt eventet endnu?
Vi anbefaler at sende en anmodning, så du kan sikre dig, at kokken er tilgængelig på den valgte dato.
Efter bekræftelse vil du stadig kunne:
Ændre i menuen og antal serveringer
Ændre i antallet af gæster, allergier og børnemenuer
Skrive til kokken for at tale om menuen og middagen
Hvornår skal jeg senest booke en kok?
Vi anbefaler, at du tidligst muligt reserverer din dato ved at sende en anmodning til kokken, især for weekender og i perioder med højtider eller fejringer.
Skal du bruge en kok med kort varsel, eller er kokken ikke ledig på din valgte dato, så fortvivl ikke! Vores kundeservice sidder klar til at assistere med at finde en kok. Ring til os på 93 40 40 10 eller skriv til os på [email protected]
Hvad sker der, når jeg sender en anmodning til kokken?
Når du sender en anmodning til en kok, opretter du samtidig en profil, så du vil blive adviseret, når kokken har sendt et svar på anmodningen. Du vil få adgang til en beskedtråd, hvor du til hver en tid kan skrive til kokken og aftale nærmere.
Kan jeg ændre på kokkens menu?
Du kan vælge at tage udgangspunkt i en af kokkenes menuer eller få skræddersyet en menu lige til dine smagsløg.
Er du mere til fisk end kød? Eller foretrækker du kage frem for is til dessert? Send en anmodning til kokken og del dine ønsker, så I kan sammensætte en menu, der passer til dig og dit selskab. Kokken har derudover også mulighed for at lave alternative menuer baseret på allergier samt børnemenuer.
Medbringer kokken alt, hvad der skal bruges?
Du vil kunne se længere oppe på siden, hvad kokken har af krav til dit køkken, samt hvad kokken har mulighed for at medbringe. Er du i tvivl, kan du spørge kokken, når du har sendt en anmodning.
Hvad skal jeg selv stå for, når jeg booker en kok?
Kokken står får både indkøb, madlavning, servering og oprydning i køkkenet. Derfor skal du blot stå for at dække bord, drikkevarer (medmindre du har tilkøb vinmenu eller lign.) og nyde tiden med dine gæster om bordet.