Opskrift: Fastelavnsboller med lemon curd, toppet med marengs
Her kommer en opskrift fra Aykut, som er en af vores ChefMe kokke. Han har kreeret en fastelavnsbolle som vil gå rent hjem
Fastelavnsboller
- 25g gær
- 1,5 dl sødmælk
- 2 æg
- 100g blødt smør
- 400g mel
- 50g sukker
- 1/2 tsk salt
- Valgfrit: 1 tsk kardemomme og vaniljesukker
- 1 æg til pensling
Lemon curd
- 1 spsk fintrevet citronskal (ca. 1 citron)
- 4 æggeblommer
- 1 dl citronsaft (ca. 1-2 citroner)
- 1 dl sukker
- 85 g smør
Italiensk marengs
- 120 ml vand
- 300g sukker
- 120g pasteuriserede æggehvider
Step 1
Smuldr gær og opløs i let opvarmet mælk (omkring 35-37 grader). Pisk æggene i og det bløde smør.
Step 2
Kom dejen i en røremaskine eller fortsæt i hånden. Tilføj mel, salt og sukker (evt. også de valgfri elementer) i gærmassen og ælt i ca. 10 min. Dejen skal være smidig og blød, den sætter sig, når den hæver. Lad dejen hæve i en skål et lunt sted med et rent, fugtigt viskestykke i mindst 1 time.
Step 3
Lav lemon curd, men dejen hæver. Pisk æggeblommerne i en gryde med citronsaft, citronskal og sukker, og varm op ved medium varme, men du pisker. Fortsæt med at piske indtil blandingen får konsistens og lys farve som en bearnaise (ca. 5-10 minutter). Tag gryden fra varmen og tilsæt det smeltede smør, mens du pisker. Lad curden køle ned og sæt i køleskabet.
Step 4
Tag dejen ud på et meldrysset bord og form 24 små boller. Sæt fastelavnsbollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve igen under viskestykke på køkkenbordet, i ca. 1 time eller til de er hævet til næsten dobbelt størrelse.
Step 5
Pisk æggehviderne i en røremaskine eller med en elpisker indtil de bliver stive nok til at kunne stå selv. Varm sukker og vand i en gryde ved lav varme, indtil sukkeret er smeltet. Skru op for varmen og lad blandingen nå 116 grader. Tag gryden af varmen og hæld sukkersiruppen i de stiftpiskede æggehvider lidt af gangen imens der piskes videre. Fortsæt til alt siruppen er pisket ud i æggehviderne. Lad marengsen køle ned og kom i køleskabet.
Step 6
Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 18 minutter. Lad fastelavnsbollerne køle ned på en rist.
Step 5
Kom lemon curd og marengs i hver deres sprøjtepose, frysepose eller lign. og klip et trekantet snit i posen. Anret bollerne ved at skære dem over, fylde med lemon curd og komme toppen på. Dekorer toppen med italiensk marengs og brug en gasbrænder til at give marengsen lidt kulør. Pas på du ikke kommer for tæt på og kør kun flammen kort forbi, da marengsen meget let brænder på.
God fornøjelse 👨🏻🍳